Pitajte tarot

Novo na sajtu

Pitajte Tarot...

Horoskop

Mesečni horoskop o zdravlju, poslu i ljubavi.

više...

Novosti

Bojan Vujošević ima gostovanja na televiziji MBC svake subote, nedelje i ponedeljka.

Usluge

U prilici smo da Vam ponudimo sledeće usluge:

 • Škola astrologije
 • Tarot
 • Numerologija
 • Izrada horoskopa
  • natalni
  • solarni
  • uporedni
 • Zdravstveni, ljubavni, poslovni konsalting
 • Analiza potencijala djeteta.
 

Astrološki znaci

 

     
 

Ovan
Simbol: Ovan
Vladar: Mars
Kvalitet: Kardinalni
Element : Vatra
Kuća: Prva

Ovnovi imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno samokontrole. Volja im je snažna, ali obično iznad razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi i netolerantni. Često su jednostrani i brzo donose sud, ali su sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne.

Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju.
Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića. U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Ovan je elegantna, živahna, izazovna, strastvena ali i časna, pozira, voli erotiku, ljubomorna je. Ovnovi se najčešće dobro slažu sa Vagama, Strelacima i Lavovima.

Teško se uklapaju sa Rakovima i Jarcima. Zvanja u kojima se traži aktivnost najviše im odgovaraju. Sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti od rada, pedantani, odgovorni, dobri organizatori. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju u sve i svašta, svadljivi su i drže do sebe. Imaju puno vrlina, pošteni su, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i svugde gde je potrebno pretvaranje i elastičnost. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati od prenaprezanja. Alkohol i poroci su za Ovnove, zbog njihovog eruptivnog temeperamenta, naročito opasni.

nazad


 
 

Bik
Simbol: Bik
Vladar: Venera
Kvalitet: Fiksni
Element : Zemlja
Kuća: Druga

Bikovi imaju odmerena i promišljena osećanja. Ne padaju lako u afekt, radije ostaju neizraženi, podnose mnogo a da ih to ne izmeni. Teško se naljute ali se teško i smiruju. Volja im je melanholična i latentna. Više su upućeni na moć nad stvarima jer osećaju posed i stvaraju materijalna dobra makar ih i ne uživali. Ne pokazuju znatiželju ni ambicije, ne pametuju već zapažaju korisno i lepo. Praktični su, konzervativni, metodični, taktični. Oslanjaju se na autoritete pa u starijim godinama postaju dogmatični. Temperament im je melanholičan, ali rado slušaju pesme i muzikalni su. Rezervisani su, konzervativni, širokogrudi i tolerantni.

Najčešće su masivne građe, debljeg vrata i jakih nogu, tromih pokreta, širokog punačkog lica, senzualnih usna, širokog čela u koje zadire kosa.Snažne su prirode i održavaju se u snazi zahvaljujući obilnoj i masnoj ishrani. Bolesti od kojih najčešće boluju su zglobovi, grlo i vrat, tumor, srce, dijabetes, bubrezi, čir, leđa, jajnici, polipi, hemoroidi, bešika. Skloni gojenju.

U ljubavi su za solidan i miran brak, porodicu i udoban život, ali su dobri ljubavnici. Obuzdavaju hirove i nisu ljubomorni. Žena Bik ima naglašene obline, usta za ljubljenje, dublji glas, jednostavna je i važna joj je fizička ljubav. Ljubomorna je, radi u kući i sklona je troškarenju.Bikovima su harmonični znaci Devica, Jarac i Škorpion, a slabije se slažu sa Lavovima i Vodolijama.

Odgovaraju im poslovi građevinara, privrednika, ekonoma, kuvara, povrtara, u medicini, u zabavama i likovnoj umetnosti, itd. U poslu su strpljivi, planiraju, savestni, pridržavaju se metoda rada, ne oduševljavaju ih promene i noviteti.

Društveni su i imaju dosta prijatelja, vole zabave i druženja, dobri su drugovi i štite druge. Popustljivi su prema onima koje vole, ali znaju biti izuzetno tvrdoglavi. Vrline su im vernost i doslednost, realan pogled na život, praštaju i tolerantani su. Mane su dogmatičnost, sporost, zbune se u žurbi, tvrdoglavi su, ne znaju preseći tok stvari kada je to potrebno.

Sudbina im je naklonjena mirnom životu, bolesti dolaze najčešće od gojaznosti. Što umerenije konzumiraju hranu i piće duže će živeti.

nazad


 
 

Blizanci
Simbol: Blizanci
Vladar: Merkur
Kvalitet: Promenljivi
Element : Vazduh
Kuća: Treca

Njihova osećanja su površna i promenljiva. Lako ih je ganuti, lako se rasplaču, mole za oproštaj, a kasnije nisu zahvalni. Maštaju, nemaju čvrste stavove pa se često okreću prema vetru. U osnovi su dobronamerni i ne znaju da čine zlodela. Lako menjaju osećanja naročito ako im to donosi napredak. Volja im je nepostojana, nemaju mnogo skrupula, ne drže reč, blefiraju, povlače se kad je gusto, uvek se dočekaju na noge. Intelekt im je svestran, bistar, površan, duhovit, poseduju sposobnost izražavanja, puni su ideja, ali bez iluzija.

Nije ih lako nasamariti, rađe vrabac u ruci nego golub na grani. Zaokupljeni su dnevnim stvarima, a ne teorijama.

Nemaju dovoljno koncentracije. Temperament im je sangviničan, nestrpljivi su i brzo reaguju. Nikad nemaju vremena, sve hoće odjednom. Impulsivni su, ali bez istrajnosti. Često imaju dečije sklonosti, rado se prerušavaju i dobro se snalaze na dve stolice. Nežne su konstrukcije, dugih udova i vrata, uske grudi, mala glava, čelo unazad, ćosava brada, sveža koža, nemirne lepe oči, u hodu poskakuju, detinjasti izraz lica, brzo i glasano govore.

Zdravlje im nije najjača strana. Dosta su neotporni i lako naruše zdravlje zbog slabe konstitucije. Međutim brzo se oporavljaju. Bolesti kojima su naklonjeni su slabi nervi, pluća, bronhije, upale, guša, ozlede ruke, katar nosa, neumerenost.

U ljubavi su kao i u svemu aktivni. Dokazuju je rečima i sitnim poklonima, ostvaruju više površnih veza, često se nalaze između dve voljene osobe, ne znaju da prikriju emocije. Bolje im je da se žene kasnije i iz daljine. Žena Blizanac je kolebljiva, promenljivog raspoloženja, flertuje, dosetljiva, lepa, male glave i grudi, vižljasta, dobro se oblači i sve joj dobro stoji, vernija nego što izgleda.

Blizancima su harmonične Vage, Vodolije i Strelci, a ne uklapaju se lako sa Devicama, Ribama i drugim Blizancima.

U poslu imaju često dva ili više zvanja. Odgovaraju im umni poslovi, ali bez odgovornosti rukovođenja, kao što su advokat, profesor, novinar, posrednik, trgovac, kelner, agent, sekretar, itd. Žene su dobre daktilografkinje, modne kreatorke, krojačice i vezilje. U poslu su spretni, stručni, brzo proziru situaciju u kojoj se nalaze, poseduju dar ubeđivanja i lepe manire.

Društvo ih hoće jer zasmejavaju okolinu, ali nisu baš najpouzdaniji drugovi, ogovaraju, prividno su poverljivi, a kad stvari krenu naopako prave se nevešti. Vrline su im raspoloženje, spretnost, svestranost, praktičanost, dobra informisanost, umešnost da se iz svake gužve izvuku. Mane su im nepostojanost, u sve se mešaju, nametljivost, tračuju, neiskrenost, beže od borbe i uvek su na strani jačeg, površnost.

Sudbina im donosi padove i ponovne uspone, promene materijalnog stanja i dosta veliku zavisnost od okoline. Ako su im su im u horoskopu naglašeni fiksni znaci, onda imaju bolji karakter i više uspeha.

nazad


 
 

Rak
Simbol: Rak
Vladar: Mesec
Kvalitet: Kardinalni
Element : Voda
Kuća: Četvrta

Osećanja su iznad volje i intelekta, tiha i duboka. Veoma su podložna tuđem uticaju. Rakovi su popustljivi do slabosti, prilagodljivi i protiv svoje volje. Menjaju raspoloženje prema vremenu i mesečevim menama, slabi su ali puni samoprekora. Njihov karakter je samo zbir doživljaja. Volja je pod uticajem svega, nekontrolisana, puna raznih kontradikcija. Karakter im je komplikovan i njima samima nejasan. Kroz život su vođeni instiktom a ne razumom. Intelekt im je intuitivan, pronicljiv, imaju precizno pamćenje, više su okrenuti unazad – prošlosti i tradiciji. Temperament im je flegmatičan i popustljiv.

Deviza im je : “ Neka ide kako ti želiš “. Veoma su prilagodljivi na različite okolnosti i ljude. Izgled je najčešće krupan, mekano telo, mokra koža, mali nos, male poverljive oči, kosa urasla u lice, češće tamna put, okruglo lice, lenj hod. Zdravlje je osetljivo i zavisi od klime i mesečevih mena. Inkliniraju bolestima stomaka, pluća, materice, jetre, grudi, reume, kancer, mokraćni organi. Nervozni su. Kod žena su prisutne poteškoće u trudnoći i prilikom porođaja. U ljubavi Rakovi vole ali to ne pokazuju. Sentimentalani si i romantičani.

Ako su jako zaljubljeni spremni su na najveće žrtve. U braku su verni, imaju dobar brak, često domazeti, trpe i ćute. Žena Rak ima duboke sanjalačke oči, više oseća majčinstvo nego strast, kolebljiva, teže se udaje, sve intenzivno proživljava, podložna uticaju, čuva svetinje doma i svoje potomstvo. Često religiozna. Rakovima su harmonični mnogi znaci, a posebno Škorpion, Ribe, Jarac i Blizanci. Ne slažu se sa Vagama i Ovnovima. U poslu su bojažljivi, opširni i komplikovani, lako odustaju, rade uredno i treba ih pustiti da sami plivaju bez mnogo tutorstva koje ih inhibira.

Zvanja koja im odgovaraju su vezana za muzeje, istoriju, književnost. Dobri su pomoraci, činovnici, domaćini, ugostitelji, antikvari, agenti, cvećari i baštovani, graditelji pored vode, naučnici, itd. Društveni su i odani zajednici, ispunjavaju obaveze, ali u problemima znaju da popuste i posle zbog toga pate, podležu sugestijama, osećaju obavezu prema zajedničkoj stvari. Dobri su pa to drugi iskoriste i oni izvuku deblji kraj, poslušni su i radije podređeni nego nadređeni. Vrline koje ih krase su vernost drugu, poštovanje autoriteta, praštaju i smiruju, tolerantni, idealisti, poštuju starije.

Mane su im neodlučnost, muče sebe, puni su predrasuda, nedovoljno utiču na tok stvari oko sebe, podložni su uticajima i veruje kao i masa, častoljublje ali skriveno. Sudbina im je najbolja kada su posvećeni domaćem životu. Zavisnost od okoline je prisutna i njena podrška puno pomaže. Zarade teške i lake, ponekad u igrama na sreću. Drugi deo života obično bolji.

nazad


 
 

Lav
Simbol: Lav
Vladar: Sunce
Kvalitet: Fiksni
Element : Vatra
Kuća: Peta

Lavovi vladaju svojim osećanjima koja im se kreću u krugu poslova, a mašta je potisnuta. Imaju jaka načela i jak uticaj na ljude. Poseduju moć upravljanja ljudima i sistemima. Intelekt im je usmeren na formu i funkcionalnost sistema. Logika im je iznad emocija i dobro se izražavaju. Temperament im je koleričan ali stabilan, reagovanje se ne vidi, nastupaju tek kada koncentrišu sve snage i tada ne odstupaju. Muževni su, dostojanstveno se drže. Imaju uspravan, odmeren i lagan hod, govore polako i neusiljeno.

Pogled im je otvoren, uticajan , markantne oči i nos, zatvorena usta, široka gornja usna, podvaljak, izražena glava, podočnjaci. Gledaju ispred i visoko.

Zdravlje im je otporno i ne obraćaju mnogo pažnje na slabosti i sitne probleme. Među njima nema umišljenih bolesnika. Najčešće imaju zdravstvenih problema sa bolestima srca, leđa, kičme, rebara, bokova, očiju, groznicama, bubrezima i ponekad reumama. Od kancera gotovo nikad ne oboljevaju.

U ljubavi su realisti i prilično službeni i poslovni. Ne obaziru se na ogovaranja, ljubomoru sami leče, džentlmenski i radikalno. Žena Lav je strasna, puna sjaja i ambicija. Impulsivna je i nametljiva, pa lako osvaja muškarce. Često je gazda u kući. Ako se razočara u ljubav energično prekida i ne tuguje dugo.

Lavovima su harmonične Vodolije, Ovnovi i Strelci. Teže se slažu sa Bikovima i Škorpionima, a takođe i sa drugim Lavovima.

U poslu su uvek čvrsto na obe noge. Dobro procenjuju i daleko sagledavaju situaciju. Dobri su organizator posla i prirodne vođe. Zvanja su im rukovodeća, direktori, šefovi, organizatori, lekari, glumci, vajari, trgovci na veliko. Uvek se nametnu na vodeće mesto pa i kad im stručnost nije na visini.

Društvenost im nije baš najbolja osobina. Odmereni su, uvek za hijerarhiju, ne snalazi se kao inferiorni, traže da su u centru pažnje, malo imaju prijatelja iako su verni drugovi, i nikad ne ostavljaju u opasnosti. Vrline su časnost, pravednost, pouzdanost, štite druge, otvorenost, čistoća, slobodarstvo, darežljivost, bez iluzija su, samosvestni i dovoljno tolerantni. Mane su im preteran ponos, oholost, precenjivanje samog sebe, težnja za značajem, sklonost diktaturi, troše na glamur i luksuz, znaju da gnjave sa svojim principima.

Sudbina će im biti dobra ako nađu mesto na vodećem položaju koje ih ispunjava. U protivnom su frustrirani i nezadovoljni. Lavovi najkrupnije promene doživljavaju negde oko sredine svog života. Mirovanje i penzija ih čine nesrećnim.

nazad


 
 

Devica
Simbol: Devojka
Vladar: Merkur
Kvalitet: Promenljivi
Element : Zemlja
Kuća: Šesta

Svoja osećanja Device ne izražavaju lako. Povučene su u sebe, hladne, trpe i ćute. Podnose nepravde i zadovoljavaju se sa manjim od onoga što im pripada. Poseduju naročit intelekt, hladno rezonuju, introspektivne su, skeptične ukoliko nema jakih dokaza. Veoma su analitične. Poseduju sposobnost stvaranja sistema i razumevanja komplikovanih stvari. Volja im je slaba i pod uticajem je intelekta kome treba vremena i iskustva da se ustali. U starosti primenjuju svoju filozofiju i nastavljaju da uče i usavršavaju se. Temperament im je tih, povučen, melanholičan sa primesama sangvinika.

Vrlo su sumnjičave, poseduju fine instinkte, otmen ukus, hladni humor, rezervisanost. Vode računa o sebi i svom odevanju. Imaju uzdržano držanje, hladan diplomatski šarm, prijatan izgled, nežnu kožu, koščato telo, okruglu koščatu glavu, duge ruke, hladan ispitivački pogled, rezigniran izraz, tanak glas, tanku i usku gornju usnu.

Zdravlje im je slabije u detinjstvu, a kasnije se poboljša. Na njega utiče kretanje Meseca. Sklone su uobraženim bolestima, a inkliniraju ka bolestima creva, stomaka, nerava, žuči, bruha, zubi, čira.

Ljubav sa Devicom ne znači preteranu strast. Iako su verne, često imaju više od jednog braka, a razvode se najčešće zbog dužih veza sa strane. Žena Devica je lepa, duga kosa, glatko lice, male i tvrde grudi, otmena, nenametljiva, obuzdava svoje strasti, racionalna, praktična, zna sitne i domaće poslove, ima prefinjen ukus, osećaj dužnosti. Odbija i kad joj je drago.

Devicama su harmonični Jarac, Bik i Ribe. Neharmonični su im Blizanci i Strelci.

U poslu su marljive, čiste i uredane, štedljive i praktičane. Ekonomišu snagom i vremenom, metodične, pouzdane u poslu čak i kada su prema njemu nepravedni i dobiju niže poslove. Izbegavaju odgovornost. Razna zvanja im leže: analitičar, kritičar, jezici, stihovi, filozofija, profesor, sekretar, pronalazač, diplomata, kurir, trgovac hranom, baštovan, krojač, ručni radovi, kelner, činovnik. Radije rade honorarno nego stalno.

U društvu su korektane, preuzimaju tuđe obaveze, ljubazane, teše sve oko sebe i ohrabruju. Vrline su im tačnost, pedantnost, opreznost, temeljitost, egzaktnost, imaju nerava za detalje, novine ih inspirišu. Mane su defetizam, pesimizam, popuštaju i kad su u pravu, gube se u detaljima, znaju se ponašati birokratski, preterano kritikuju i žale se, prisutan je nedostatak samopouzdanja. Ideološki oportunisti.

Sudbina je kroz borbu na dva suprotna koloseka. Očekivani uspeh obično u drugoj polovini života. Često neopravdano trpe od moćnika.

nazad


 
 

Vaga
Simbol: Vaga
Vladar: Venera
Kvalitet: Kardinalni
Element : Vazduh
Kuća: Sedma

Osećanja su dominantna, sve se zasniva na emocijama, a svaka provokacija remeti ravnotežu i tera u ekstrem. Nema čvrstih odluka unapred već sve prema osećanju i doživljaju. Veoma često prisutna dekoncentrisanost. Vage su upućene na lepotu, podložne raspoloženju, vremenu. Neobjektivane su jer sudove donose prvenstveno na osnovu emocija. Temperament im je sangviničan, između nastupa potištenosti i jake veselosti. Izgledaju šarmantno, lepo, vitko, elegantane su, glatka koža, prozračan ten, pomalo se njišu pri hodu. Vrlo su proporcionalno građene, imaju otvoren pogled i ponašaju se prirodno, bez afektiranja.

Na zdravlje im utiče raspoloženj, dnevni doživljaj i vreme. Bolesti kojima inkliniraju su osetljiva koža, bubrezi, vene, jetra, leđa, bešika, žuč, svrabež leđa, migrene, nervi, a često su umišljeni bolesnici. U ljubavi prednost daju emocijama i etici, a manje strasti. Partnerova pažnja i ophođenje su važniji od erosa. Verne su i veruju u iskrenu i čistu ljubav. Kod njih postoji opasnost od ekscesa i razočarenja.

Žena Vaga je elegantna, graciozna, pri hodu malo leluja, pristojno ne napadno odevena, mazi se, ne trpi grubost, ne zna se odupreti jer veruje u dobre namere. Može biti verna, ali ima dosta Vaga koje to nisu. Nije ljubomorna. Harmonični su im Vodolije, Blizanci, Ovnovi, ali se usaglasi sa mnogima drugima. Disharmonični su im Jarac i Rak. U poslu su uredne, lako troše, ali kupuju vredne stvari, solidno planiraju prihode i rashode, imaju smisao za kupoprodaje, srebro, tombole i lutrije. Ide im od ruke pozajmljivanje.

Zvanja koja im leže su glumci, advokati, sudije, muzičari, stjuardi, bolničari, sekretari i sve gde je potreban takt sa ljudima i publikom. Društvene su, taktične i odmerene. Korektne, srdačane, skromane, uredne, razoružavaju lepim rečima, cene drugove i pomažu im. Vrline koje ih krase su takt, pravednost, higijena, pristupačnost svakome. Mane su sitničavost, kritika, rasejana pažnja, uobražavanje nedaća, despotizam. Sudbina Vaga je da ako krenu pogrešnim putem to teško ispravljaju. Imaju često problema sa depresijama, koje ih dosta ometaju. U starijim danima žive povučeno samo za decu ili za umetnost. Obično miran kraj života.

nazad


 
 

Škorpija
Simbol: Škorpija
Vladar: Pluton
Kvalitet: Fiksni
Element : Voda
Kuća: Osma

Iako imaju duboka osećanja Škorpioni su hladni i pribrani.

Traže uzbuđenja, imaju poseban spoj mašte i energije. Jaka strast ih nagoni da budu podmukli. Iako su osetljivi na izazov i kritiku, vrlo su skocentrisani jer imaju velike rezerve snage. Volja im je nezadrživa, svuda traže način probijanja, ne prezaju od odgovornosti i rizika, niti od opasnosti. Intelekt im je takođe karakterističan. Upuštaju se u sve teme, smelo objavljuju svoje stavove, brani se sa mnogo samopouzdanja, ponekad blefiraju.Subjektivni su, žestoki u raspravama, ne ispravljaju se iako ih drugi ne razumeju, imaju snage da se kontrolišu.

Temperament im je spolja flegmatičan a iznutra koleričan. Na provokaciju planu i odmah deluju, od drugih ne traži milost niti bi je dali. Najčešće su srednjeg rasta, razvijenog tela, čvrsto hodaju, obično imaju tamniju put, sjajne oči, crvene stisnute usne, jaku kosu, često mladeže. Imaju prodoran glas, magnetičan pogled i veliku privlačnost. Jaka unutrašnja snaga koju poseduju Škorpioni sve u sebi slama i vari, tako da im je zdravlje generalno dobro. Bolesti kojima su najskloniji su jake temperature, groznica, urinarni i seksualni organi, zaraze, trovanja, nos, oči, zubi, mozak, bubrezi, udovi, prostata. U ljubavi su magnetični i lako osvajaju.

Ostvaruju više veza, imaju prejaku strast i pogreše. Jako su ljubomorni, teško ih je zadovoljiti. Mogu da slamaju svoja osećanja pa ipak često ostvaruju sretan brak. Žena Škorpion je neodoljiva, smela i prefrigana. Ima čudan temperament i strast. Daje ili posebno uživanje ili prezir. Rivalke lako eliminiše i sa njom nema šale. Nekad partnera iscrpi i lako odbaci. Harmonični Škorpionu su Ribe, Rak, Bik, ali i drugi. Teško se uklapa sa Lavovima i Vodolijama. U poslu svoje obaveze beskompromisno izvršavaju. Prihvataju se reorganizacije i rekonstrukcije starog, ali i novih puteva. Zvanja koja im leže su strateg, policajac, tehničar, asket, misionar, revolucionar, hirurg, vaspitač, itd. U društvu su korektni, strogi, zapaženi, ginu za prijatelje i ono do čega im je stalo. Vrline su im vernost, upornost, hladnokrvnost u opasnim situacijama, aktivnost, velika energičnost, zanemarivanje nevažnih sitnica, pojednostavljenje problema.

Mane su im osvetoljubivost, ljubomora, ironija, samovolja, naglost, gordost, nepomirljivost, prevelika težnja za popularnošću. Sudbina im je namenila puno borbe, ali uspeh nije uvek proporcionalan. Imaju uspeha, ali često nisu zadovoljni zbog neostvarene želje za slavom. Neispunjene ambicije im mogu zagorčati život. Poneki Škorpioni žive tihim životom gotovo neprimećeni.

nazad


 
 

Strelac
Simbol: Strelac
Vladar: Jupiter
Kvalitet: Promenljivi
Element : Vatra
Kuća: Deveta

Strelci su velikodušni, humani, uvek optimistički raspoloženi. Moral i etika su od primarnog značaja i zbog toga su idealisti. Poseduju spoljašnje dostojanstvo i ulivaju poverenje. Intelekt im je usmeren u traženju dubljeg smisla i spoznaji osnovnih principa. Smeli su i psihološki stabilni sa solidnim zalihama unutrašnje snage. Pre donošenja odluke se koncentrišu i ispituju podrobno teren. Nastupaju na sigurno.
Temperament im je umeren, ali koleričan, pa znaju da se kontrolišu. Umereno se uzbuđuju i umereno smiruju.

Obično su višlji, imaju lagan i odmeren korak, blago visoko čelo, poverljive mirne oči, plemenit pogled uperen nekako dalje, staložen ton govora, duži pravilan nos. Strelci vode računa o svom zdravlju, rado se bave sportom, i ono funkcioniše normalno. Bolesti koje su za njih karakteristične su bolesti žuči, bedra, reuma, tumor, udovi, vrat, žljezde. U ljubavi su skloni jednoj trajnoj vezi i harmoniji, ali ipak ostvaruju više veza. Poseduju dovoljno strasti, a u braku su popustljivi.

Žene Strelci su lepe dinamične i strasne. Vole sportove i prirodu, a imponuju im muškarci intelektualci. Svoje nagone kontrolišu i nije ih lako “navesti na tanak led“. Harmonični Strelcu su Lav, Ovan i Blizanci. Ne slažu se najbolje sa Devicama i Ribama. U poslu Strelci rade umereno i solidno ekonomišući svojim potencijalima. Uredni su, tačni i odgovara im timski način rada. Zvanja u kojima se dobro iskazuju su: sport, pravnik, diplomata, naučnik, spoljnja trgovina, banke, muzika, tehnika, medicina, religija, rad u humanitarnim društvima, inženjer, itd.

Društvenost im je dobra strana. Uvek su vedri, nikad se ne bune, lojalni kolektivu, uticajni, privrženi prijateljima, popustljivi zbog slabosti okoline, dobro procenjuju protivnike. Vrline su im tolerancija, kooperativnost, drže zadatu reč, rade u skladu sa zakonima i poredkom, stalno su podjednako raspoloženi i to prenose na kolektiv. Mane su im što vole ceremonije, konvencije, mogu biti licemerni, bonvivani su. Sudbina im je najčešće život bez velikih potresa, normaln život građanina.

nazad


 
 

Jarac
Simbol: Jarac
Vladar: Saturn
Kvalitet: Kardinalni
Element : Zemlja
Kuća: Deseta

Osećanja su im hladna, ali patriotska. Ne beže ni od čega i hladnim stavom zadivljuju okolinu, pa i šire mase. Volja je čvrsta, prodorna i konstruktivna. Svesni su svoje snage i predstavljaju opasne protivnike. Imaju izraženu fatalističku crtu i fanatizam i sve mogu potisnuti u sebe. Intelektualni profil im je dosta dogmatičan, uvek su spremni da stvaraju i čuvaju izgrađeno. Temperament im je melanholičan sa primesama flegmatičnosti, hladan i rezervisan.

Imaju čvrste poglede, neumoljivi su i često nostalgični. Lako impresioniraju okolinu. Koščati su i imaju jak kostur, pažljiv hod, sivkast ten, jak nos, slabije izraženu bradu, hrapavu kožu, hladan pogled, i češće su ružni nego lepi. Zdravlje im je u u mladosti slabije, a kasnije bolje ekonomišu svojim snagama, pa se popravlja. Uzimaju preventivna sredstva. Boluju od kolena, kostiju, zglobova, reume kostiju, svrbež, preloma, prehlada, vrata, nogu, pluća, depresija.

Ljubav Jarcima nije najjača strana. Realisti su i više ih poštuju nego vole. Hladna erotika, nedovoljno polažu na spoljašnji izgled. Verni kao partneri, strogi su i ne trpe neverstva. Žena Jarac je više simpatična nego lepa, smirena je i ozbiljna. Iako je često obdarena sa dosta oblina nije preterano strastvena. Harmonični Jarcima su Bikovi, Device i Rakovi, a disharmonični Ovnovi iVage. U poslu su istrajani, štedljivi, prodorni, konstruktivni, dobro procenjuju vreme i novac. U zrelom dobu obično poprave materijalno stanje. Zvanja koja im odgovaraju su građevinari, rudari, inženjeri, političari, diplomate, bankari, glumci, egzaktne prirodne nauke, poslovi obrade zemlje, trgovci nekretninama, mehaničari, itd.

U društvu su povučeni, izdvojeni, dosta na distanci, ali pouzdani drugovi u opasnosti. Kao neprijatelji su surovi. Za kolektivan rad su uglavnom u opasnostima i ratu. Vrline su im istrajnost, izdržljivost, ozbiljnost, čvrstoća, konstruktivnost, vernost, metodičnost i taktičnost, štedljivost i racionalnost. Mane su melanholičnost, apatija, zatvorenost, prezir, zlovolja, fatalizam, agresivnost, despotizam. Sudbina najviše zavisi od kruga u kome se kreće. Dobra okolina ga stimuliše, a loša ga ogorči i povlači se u izolaciju.

nazad


 
 

Vodolija
Simbol: Vodonoša
Vladar: Uran
Kvalitet: Fiksni
Element : Vazduh
Kuća: Jedanaesta

Emotivnost Vodolija je prefinjena, humana, intuitivna, bogata maštom, komplikovana i nerazumljiva okolini koju iznenađuje svojim postupcima. Vodolije se zgražaju nad surovošću, direktno čitaju tuđe karaktere, hirovite su, uvek nove i neočekivane, iznenađujuće razdražljive i neočekivano mirne. Intelekt im je naročit, originalan, ingeniozan, pronalazački, skeptičan, ali i revolucionaran. Temperament je u osnovi hladno sangviničan sa primesama melanholije, čudan, kapriciozan, razdražljiv.

Karakteristično je da pre izliva gneva Vodolije ćute, da rizkuju spašavajući drugog iako od toga nemaju nikakve koristi, ravnodušne su na pretnje, ali nemaju milosti za one koji ih uvrede. Vodolije uspevaju da obuzdaju nerve, ali se nikad ne zna njihova reakcija. U pogledu spoljašnjeg izgleda ima u osnovi dva tipa. Prvi je lep, ljubazan, mali nos, čiste otvorene oči. Drugi je ružniji, svojeglav, kukasti nos, bodući pogled. Ili kombinacija ova dva tipa. Vodolije su uvek posebne, obično malo višlje, pri kretanju kao da se šunjaju, prozračan ten, itd.

Za zdravlje nije potrebna samo umna snaga, koje Vodolije imaju već i fizička, što im nije jača strana. Potrebno im je dosta odmora i uredan ritam života. Inkliniraju bolestima srca, nerava, mozga, kolena, limfe, nogu, prehladama. U ljubavi su liberalane i teže slobodnoj ljubavi bez ljubomore. Drugarstvo je važnije od seksa. Ako dođe do promene bračnog druga one su za dogovor i bez stresa. Žena Vodolija se različito odeva od drugih, ima bujan temperament i seks, zna da se provodi, ako prevari zna i da prizna, ne trpi muževu surovost, lepa je i graciozna, ima prozračan ten i meku put. Harmonični su im Blizanci, Vage i Lavovi. Disharmonični Bikovi i Škorpioni. U poslu nemaju osećanje za vlasništvo, troše lakomisleno, a pozajmljeno ne vraćaju.

Istovremeno daju drugima i ne jure poverioca. Dobijaju pod čudnim okolnostima, ali im to ne traje dugo. Odgovaraju im zvanja pronalazača, električara, avijatičara, tehničara u novim tehnologijama, kosmologa, prirodnjaka, umetnika, u pozorištima, u socijalnim ustanovama. Vodolije osećaju društvo kao porodicu, prilagodljive su, najbolje se osećaju tamo gde su svi jednaki, nemaju smisla za hijerarhiju, ne dolaze uredno na posao i ne voli one iznad sebe.

Vrline su im ljubav za ljude, pomažu drugima, saosećaju sa slabima i ne udvaraju se moćnima, humane su, napredne, poseduju smisao za kolektiv. Mane su nemarnost na poslu, nemir, nemaju osećanje za imovinu ni svoju ni tuđu, zaboravljaju da vrate dug, boemi su, kockari, a među njima ima i raspikuća. Sudbina im je namenila da često stradaju za ideale i druge ljude. Sukobljavaju se sa nerazumevanjem okoline, često su neznani junaci.

nazad


 
 

Ribe
Simbol: Dve ribe
Vladar: Neptun
Kvalitet: Promenljivi
Element : Voda
Kuća: Dvanaesta

Osećanja su im haotična, pod jakim impresijama, bez kraja rasplinuta u širinu, sva u vizijama i bojama. Volja je podređena osećanjima, prilagodljiva, plašljive su i stidljive, nenametljive i povučene. Tihe su i ponašaju se intuitivno. Intelekt im je podložan emocijama i komplikovan. Mnogo govore bez neke logike i bez samopouzdanja. Temperament je pretežno flegmatčan sa malom dozom melanholije.

Ljubazne su, sažaljive prirode, mirne, lako praštaju, lako se oneraspolože. Drže se svoje ideologije i podnosi sve muke, ne znaju sebe dovoljno da cene i svoje sposobnosti.

Sve i svašta prihvataju, zatrpaju se, ali se na kraju ipak izvuku iz gužve. Izgled karakterišu bezazlene mirne vodnjikave oči, često sa podočnjacima, okruglo punačko lice, slabe noge, osetljiva koža, bledoća usled slabe cirkulacije krvi. Ribe imaju nežno zdravlje, ali ne troši previše energije i odmaraju se. Bolesti kojima inkliniraju su bolesti nogu, vena, psihe, giht, prehlade, histerije, neuredan san, srce. Ljubav naginje na platonsku, duboka je i tiha sa čežnjom, romantične su.

Teško se stvarno zaljube, vole porodicu i miran brak, lako praštaju neverstvo. Žene Ribe su stidljive, nesigurne, naizgled nepristupačne a ponekad tajno same prilaze, senzibilne. U veze više stupaju zbog doživljaja nego iz strasti. Često imaju mirne oči i taman pogled. Harmonični su im Škorpioni, Rakovi i Device. Najteže se uklapaju sa Blizancima i Strelcima. U poslu se zadovoljavaju sa osrednjim prihodima. Rade nečujno i dovoljno sa dosta truda. Oslanjaju se na pomoć starijih i primenjuju njihove metode. Zvanja u kojima se mogu iskazati su pomorac, slikar, muzčar, arhitekt, ručne veštine, ribar, službenik. Često imaju više zvanja i svugde su gde je potrebna požrtvovanost.

U društvu su popustljive do krajnosti, respektivne, verne okolini i društvenoj ideologiji, prihvaćaju mirno najopasnije zadatke. Drugi ih često iskoriste i uvuku u nepoželjne situacije. Vrline su marljivost, zahvalnost, ne žale se, tolerantne su, poverljive. Mane su indolencija, neurednost, sporost, nemarnost u odevanju i javnim nastupima. Povlače se i oklevaju. Sudbina im je životni put pun truda, ponekad odstanu pre cilja. Ako nađu odgovarajuće zvanje potpuno mu se posvete i samo tada uspevaju da ispune svoje nade. Puno se žrtvuju.

nazad


 
     

Naslovna   |   Astrologija   |   Numerologija   |   Tarot   |   Horoskop   |   O meni  |   Kontakt     

© 2008 - 2012 Bojan Vujošević. All rights reserved. Design by: EUsky